Utstyr til caravan

Selv om man velger seg en topp moderne caravan fra en respektabel produsent, vil man gjerne tro at man med på kjøpet får alt av utstyr man kommer til å trenge. Slik er det dessverre ikke. Akkurat som med biler er det også med campingvogner og bobiler slik at man må betale ekstra for mye av utstyret man ønsker. I tillegg til alt utstyret man trenger og ønsker, er det mulig å fylle opp med all slag ekstrautstyr fra en lang rekke leverandører. Mye av dette er smarte produkter som gjør hverdagen i en campingvogn eller bobil både enklere og tryggere, mens andre er mer av typen “kjekt å ha” produkter.

 

Sammenleggbar elsykkel

En sammenleggbar elsykkel som ved fire enkle grep blir så hendig at man lett kan stue den bort i campingvognen, bobilen eller i bilens bagasjerom, er utrolig hendig når man skal på tur. I dag får man slike sykler i høy kvalitet til en meget overkommelig pris på rundt 8.000 kroner. Sykkelen tar minimalt med plass og lades raskt via vognen eller bilens anlegg. De fleste sykler av denne typen veier under 20 kilo og kan lett benyttes av personer på opp til 120 kilo.

 


Solceller

I disse dager hvor vi er opptatt av grønn energi, skulle det bare mangle at også campingfolket skulle kunne benytte seg av kraften fra solen. En enkelt pakke med solceller som kan monteres fast på taket, eller henges på siden av vognen eller bilen når man har parkert, koster fra noen få tusenlapper, men kan spare en store summer i leie av campingplass og lar en slå leir akkurat hvor det passer en.

 

Aldri mer tom glassflaske

Vi har alle opplevd at gassen går tom når man minst trenger det. Selv om man passer på flasken, er det utrolig vanskelig å vite nøyaktig hvor mye man har igjen og ingen ønsker jo å kjøpe ny uten at den gamle er tom. Løsningen heter Truma LevelControl. Truma holder kontroll på gjenværende gassmengde, nøyaktig og komfortabelt via egen app. Truma LevelControl måler med ultralyd hvor mye gass som er igjen på gassflasken. Dataen overføres via Bluetooth til Truma iNet Box, som igjen sender informasjonen videre til ditt nettbrett eller smarttelefon. Enkelt å ta i bruk og lett å håndtere.

 

Gassnøkkel

Vi har alle slitt med å få av og på gasshetten. Spesielt vanskelig blir det når man skal operere i trange rom med lite plass og kort gasslange. Dette kan nå enkelt løses med en gassnøkkel som kan kjøpes for så lite som 150 kroner. Den lange armen gjør det lett å komme til og man kan enkelt montere og demontere gasshetten på en meters avstand. Et genialt lite verktøy alle caravaneiere burde investere i.

 

Isolasjon til bobil og vogn

Mange av oss liker å bruke både vogn og bobil også på vinteren. Selv om begge er beregnet for bruk året rundt, kan tøffe norske vintere medføre skader på eksteriøret og det er ikke alltid like lett å holde varmen når termostaten kryper langt ned på det blå. Dette kan dog enkelt løses med en isolasjonsdrakt, som man enkelt drar over hele vognen eller bobilen. Flere og flere produsenter leverer i dag drakter som dette til sine vogner og biler. Prisen varierer selvsagt mye ut fra størrelse og type, men for et sted mellom 5.000 og 12.000 kroner kan man gå en langt bedre vinter i møte. Flere av draktene kommer også med utstyr som sørger for at snø og is ikke legger seg på taket og forårsaker skade. Isolasjonen kommer i flere farger og har et oljebasert ytre finish som sikrer at både skitt og snø glir lett av. Kabes isolasjon har vært testet under ekstreme forhold i Finland og vant i 2016 prisen for beste nye produkt.