Import av bobil

Ny campingvogn eller bobil er for mange den ultimate feriedrømmen. Det er noe helt eget å ha sin egen “hytte” med seg uansett hvor man drar. Man kan enkelt slå leir der det måtte passe en og det hele gir en en frihet andre ferieformer ikke kan tilby. Nordmenn er blant de mest campingglade menneskene i hele Europa og hver sommer legger mange titalls tusen av oss ut på tur i bobil eller campingvogn. Mange velger seg bobil eller campingvogn som feriemetode da det gjerne er rimeligere enn fly og hotellopphold i eksotiske strøk. Når man har med seg egen hytte kan man lage langt mer av maten selv og kostnadene per natt på en campingplass kan ikke måle seg med et dobbeltrom på et noenlunde bra hotell. Det som derimot koster er å gå til anskaffelse av egen vogn eller bobil. Norge har blant de høyeste avgiftene i Europa og mange velger derfor å se til utlandet når de skal kjøpe seg vogn eller bobil. Prisene i land som Sverige og Tyskland er ofte langt hyggeligere enn de er i Norge, men det betyr ikke at det alltid er penger å spare. Det er mange ting å sette seg inn i før man kjøper i utlandet og mange har opplevd at det hele koster langt mer enn det smaker.

 

Hvordan gå frem ved import

Det første man må gjøre er å finne seg en forhandler som er seriøs og som man føler man kan stole på. Husk det gamle ordtaket; om det virker for godt til å være sant, er det gjerne for godt til å være sant. En seriøs forhandler vil aldri selge en vogn eller bobil langt under markedspris, det skjer bare ikke. Er prisen for god er det trolig skjulte feil og mangler du ikke vil oppdage før du kommer hjem og da er det for sent. Når du først har funnet en forhandler og vogn eller bil du ønsker å kjøpe, må du kontakte biltilsynet i Norge og forsikre deg om at den er godkjent for bruk på norske veier. Produsenter må i dag forholde seg til EU regler, men det er alltid lurt å sjekke en gang for mye. Når du har klargjort at bil eller vogn er tillatt på norske veier, må du kontaktet tollverket hjemme i Norge. De kan fortelle deg nøyaktig hva du kan forvente av avgifter og gebyr for å få norske skilt. Sørg for at du har vognkort foran deg når du kontakter dem. Ikke se på internett hva modellen har av spesifikasjoner, det kan fort koste deg dyrt. Be heller forhandleren om å sende deg en kopi av vognkort så du er sikker på at du opplyser all relevant informasjon. Det er eneste måte du kan få et riktig kostnadsoverslag av tollvesenet.  

 

Sjekk vogn eller bil nøye

Det er alltid lurt å be om en uavhengig EU test før du kjøper. Selv om en EU test i stor grad er den samme i alle EU land, kan det være lurt å be om en ny test på et uavhengig EU verksted. Spør forhandleren om en ny test og foreslå at du dekker kostnadene om det ikke er noe feil. Er det feil, må han dekke kostnadene og eventuelt reparasjoner. Om alt ser bra ut er det bare å signere kontrakt og komme deg over grensen.

 

Hjemme i Norge

Så snart du ankommer Norge må du informere tollvesenet og biltilsynet om ditt kjøp, betale alle avgifter og gjennomføre EU kontroll. Så snart alle utgifter er betalt og EU kontroll er passert, vil vogn eller bil være klar for bruk på norske veier.

 

 

Ulempen med import

Vær oppmerksom på at garantier ofte ikke gjelder ved import. Man kan ikke forvente at en tysk eller svensk forhandler skal dekke reparasjoner i Norge.