Gode råd til din første caravantur

Så du har tenkt deg ut på tur med campingvognen eller bobilen? Utmerket! Ferie med caravan er en spennende tid med frihet, moro, spenningen og mange nye opplevelser. Er du ukjent med caravanferie er det en del viktige ting du bør tenke over. Uansett hvor glad du er i den åpne landeveien, kan ikke en biltur med og uten campingvogn sammenlignes. Bilen vil oppleves totalt ulik det du er vant med, forbikjøringer kan du nesten bare glemme og parkering er alt annet enn enkelt. Så lenge du er oppmerksom på det og tar tiden til hjelp er det dog ingen grunn til bekymring. Vi på Caravan og fritid ønsker at alle våre kunder skal ha en flott ferie og vi har derfor satt sammen en liten liste over ting alle som skal ut på campingtur bør tenke over.

 

1: Lag den en sjekkliste

En sjekkliste er alfa og omega for en vellykket caravantur. Det er utrolig mye man skal huske på og en godt planlagt liste kan sikre at man får en flott ferie. Sjekklisten bør inneholde alt du trenger å ha med av klær og utstyr, samt hva du skal sjekke før de setter av gårde. Det er alltid lurt å ta høyde for at ting ikke går som en håper så litt ekstra mat og verktøy er alltid lurt å ha med på listen.

 

2: Sikkerhet

Sikkerhet er utrolig viktig når man skal ut og ferdes i trafikken, men det er om mulig enda viktigere når man skal trekke med seg en campingvogn på et tonn. Til å begynne med må du sikre at du har en bil som faktisk har lov å trekke vognen du skal ha med deg. Husk at du må sjekke totalvekt og ikke bare vekten som står i vognkortet til vognen. Om bilen ikke har vært på EU kontroll i det siste, kan det være lurt å ta en tur innom ditt lokale verksted, om så bare for å sjekke bremser. Av sikkerhetsutstyr bør du alltid sørge for å ha med brannslukningsapparat, jekk til både bil og vogn, ekstra dekk til både bil og vogn, slepespeil, ekstra kjølevæske, olje og isolasjonstape.

 

3: Ta tiden til hjelp

Som nevnt tidligere er det ikke mulig å sammenligne en biltur med og uten vogn. Med vogn på slep må man bare ta det med ro, så enkelt er det. Allerede før man forlater hjemmet er det viktig å tenke som så at det er turen som er målet, ikke destinasjonen. Det er ikke noe poeng i å stresse for å nå neste ferge heller, det er mye bedre å bestille fast plass og gi en selv god tid på nå frem. Kommer du for tidlig frem er det bare en mulighet til å utforske en plass du aldri før har stoppet.

 

4: Få en tidlig start

Selv om campingferie handler om å ha god tid og legge alt stress bak seg, er det veldig lurt å få en tidlig start på dagen om du er ny til bil med campingvogn. Ikke bare tillater du deg selv ekstra tid, men du vil finne det mye mer komfortabelt å kjøre i lett trafikk.

 

5: Vær forberedt på lite privatliv

Ferie i campingvogn kan høres romantisk ut, men det er ikke alltid tilfellet. Det er ikke til å stikke under en stol at campingvogner byr på begrenset med plass og privatliv. Det er derfor meget lurt å snakke med partner og barn før man legger ut på tur. Om alle tar litt ekstra hensyn og rydder etter seg selv, vil turen gå mye bedre. Det kan også være lurt å legge en rutine på morgen- og kveldsstell. Stå opp en og en, slik blir det langt bedre plass og mens nummer to er på badet, kan den som sto opp først rydde bort sengeklær og gjøre klart til frokost.