Campingvogn: Disse typene kan du velge mellom

Hvis du tenker på å kjøpe en campingvogn, vil det være massevis av spørsmål du vil ønske svar på. Vel, vi på caravanogfritid.no ønsker å gjøre det lettere for deg å finne den vognen som passer nettopp deg. Så er du på søken etter ny vogn, er det bare å lese videre. Det å skulle kjøpe en campingvogn er ganske stort skritt og en forpliktelse til å investere en god sum penger. Har man ikke erfaring med campingvogner, vil man lure på ting som; hvor tung vogn kan bilen min slepe? Hvor stor trenger den egentlig å være? Hvor mange soveplasser kan man egentlig få plass til i en vogn? Spørsmålene kan være mange og det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal vurdere før man legger visakortet på bordet.

 

Hvilken type campingvogn skal jeg kjøpe?

Hvilken type caravan man bør kjøpe avhenger av flere faktorer og økonomi er ofte den viktigste faktoren. Før du bestemmer hvor mye penger du skal legge i en caravan er det viktig å vurdere mer enn bare antall kroner på konto. Ting som hvilken bil du har og hvor langt du akter å kjøre er begge faktorer som må vurderes. Om du har 200.000 kroner å bruke på en campingvogn kan du få mye vogn og kan lett ende opp med en vogn på 7 meter. Spørsmålet blir da hvilken bil har du? En vogn på 7 meter kan raskt veie 1200 kilo og selv om du har en bil som lovlig kan trekke vekten, er det ikke sikkert at det er direkte økonomisk. Derfor bør du alltid kjøpe en vogn du har bil til å trekke. Ikke bare blir turen langt mer behagelig, men du vil spare betydelige summer på drivstoff. Man bør også tenke på hvor langt man skal trekke vognen. En eldre vogn er gjerne langt mer boksete i formen enn en mer moderne vogn og vil dermed øke drivstofforbruket betydelig. Er du derimot på utkikk etter en vogn som for det meste skal stå på samme plass, vil ikke dette ha stor betydning.

 

Typer vogner

Caravanmarkedet i Norge er enormt og utvalget likeså. I dag finnes det over 20 ulike leverandører bare på det norske markedet og alle mener de har den beste løsningen. Går man 10-20 år tilbake var en campingvogn i stor grad bare det, en campingvogn. Slik er det ikke i dag. I dag får man vogner over to etasjer og mulighet for å flytte vegger og heve tak. Vogner med enorme lagerrom for ulike leketøy som motorsykkel og firehjuling, strømlinjeformede vogner som er tungt inspirert av 60-tallet, sammenleggbare vogner som tar minimalt med plass når de skal lagres og selvsagt luksusvogner med all tenkelig teknologi og fancy løsninger.

Et stort utvalg er flott og for dem som er godt bevandret i verden av campingvogner, betyr dette bedre mulighet til å finne en vogn som kan tilpasses spesifikke behov. For en som er ny til campingvogner kan det enorme tilbudet tvert imot bli en utfordring. Det er ikke godt å vite hva man trenger og hvilke løsninger man kommer til å ønske etter som man har levd med vognen en periode. Er du av dem som er ny til denne verden og lurer på hvilken type vogn du skal velge, er det beste du kan gjøre å leie deg en campingvogn i en periode. Men ikke lei deg en som står fast på en plass, lei deg en vogn og legg ut på veien. Det er eneste måte å bli kjent med hele vognen på. Vogner kommer i dag i alle størrelser og med en lang rekke smarte løsninger, problemet er bare at man ofte ikke trenger disse smarte løsningene, som alle øker prisen på herligheten.